БРЕНД

Цього року свою продукцію у Великих Сорочинцях представили 837 народних майстрів, приватних підприємців і великих підприємств

Вчора під Миргородом на Полтавщині розпочав роботу традиційний Сорочинський ярмарок. Від імені уряду участь у його урочистому відкритті взяв віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

«Ми — українці, і в нас є свої традиції, які ми свято шануємо. Сорочинський ярмарок — це не лише торговельний майданчик, а й важливий елемент нашої самоідентифікації. Він має велику культурну й туристичну складову, його описано в літературі й оспівано у фольклорі. Це один із брендів України, так само, як писанка, петриківський розпис, вишиванка, дерев’яні церкви Карпат. Підтримуючи ці історичні бренди, створюючи яскраві нові, ми розвиваємо унікальну душу нашої країни», — промовив урядовець до гостей дійств.

У рамках робочої поїздки на Полтавщину Олександр Вілкул поклав квіти до пам’ятника Миколі Гоголю в місті Миргород. А на базі центру надання адміністративних послуг для населення провів робочу нараду, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Крім того, урядовець перевірив стан підготовки до нового навчального року однієї із загальноосвітніх шкіл області у селищі Декабристів і впровадження пілотного проекту «Енергоефективна реновація дошкільного навчального закладу» (м. Миргород, дитсадок №5 «Сонечко»).

До слова, організаторів, учасників і гостей Сорочинського ярмарку привітав Президент Віктор Янукович. «Прийміть мої щирі вітання з нагоди відкриття Сорочинського ярмарку. Це яскраве дійство, де народні звичаї поєднуються із сучасними технологіями, міцно увійшло в життя України. Тут можна помилуватися витворами народного мистецтва, ознайомитися з багатовіковими культурними надбаннями, скуштувати традиційні напої та страви.

Проведення загальнонаціонального Сорочинського ярмарку є вагомим свідченням того, що українське село поступово відновлюється. Це важлива передумова для відродження світової аграрної слави України — житниці Європи», — йдеться в документі. Президент побажав усім міцного здоров’я, благополуччя і незабутніх вражень.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»