ПАРЄ. Учора в Страсбурзі відкрилася літня сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 24 червня. У відкритті взяв участь міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко. Оскільки з травня  наша держава перебрала на себе головування у Комітеті міністрів РЄ — головному статутному органі цієї організації, то на шість місяців, протягом яких триває головування, глава нашого зовнішньополітичного відомства стає головою КМ.

У повідомленні на сайті Ради Європи, серед найважливіших заходів нинішньої сесії, називається звернення Президента України Віктора Януковича, який сьогодні прибуває до Страсбурга. У ході свого бліц-візиту, який триватиме близько шести годин, Президент Віктор Янукович виступить на сесії ПАРЄ.  Його 15-хвилинну промову буде присвячено пріоритетам України на час її головування у Комітеті міністрів. Як повідомлялося раніше, вони поділяються на три групи: захист прав дітей, відстоювання прав людини і зміцнення та розвиток місцевої демократії.

Перебуваючи у Страсбурзі, Віктор Янукович зустрінеться також із керівництвом Ради Європи. Планується, що Президент України проведе переговори з Генеральним секретарем РЄ Турбйорном Ягландом та головою Парламентської Асамблеї РЄ Мевлютом Чавушоглу.