НОВОВВЕДЕННЯ. У Китаї п’ять чиновників були відсторонені від роботи після того, як їх помітили сплячими або за читанням газети під час конференції по боротьбі з лінню, повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними агентства Сіньхуа, всі покарані співробітники працювали в податковій службі у провінції Шаньсі на півночі Китаю. На який термін відсторонили винуватців, не повідомляється, передає «КорреспонденТ.net».

«Кампанія за підвищення трудової дисципліни має нагадати чиновникам про те, що вони не можуть залишати робочі місця, грати або займатися рекреаційною діяльністю в робочий час», – повідомляє агентство.

Працівникам китайського держапарату найчастіше доводиться відвідувати довгі й нудні збори і вислуховувати об’ємні доповіді з Пекіна про теорію комунізму й на інші політичні теми.

«У той же час, прислухаючись до громадської думки, особливо до історій про ледачих і корумпованих бюрократів, якими рясніє інтернет, центральна влада намагається підвищити трудову свідомість держслужбовців», – зазначає Reuters.

Нагадаємо, у квітні цього року віце-президент США Джо Байден, імовірно, заснув під час останнього виступу Барака Обами. Такий висновок зробило багато людей, подивившись фрагмент відеозапису із заходу, який опублікував у своєму блозі американський телеканал ABC.