ЗВІТНІСТЬ. Про необхідність задекларувати свої доходи, отримані протягом 2012 року, нагадує громадянам Міністерство доходів і зборів. Часу для подання декларації про майновий стан та доходи залишилося трохи менш як місяць — до 1 травня 2013 року.

Декларацію потрібно подати в податкову інспекцію за місцем реєстрації платника. З цього року запроваджено новий сервіс — заповнення декларації в електронному вигляді. Вам достатньо мати ключ цифрового підпису й відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно. Можна скористатися послугами пошти, але тоді декларацію слід надсилати не пізніш як 20 квітня, повідомляє прес-служба міністерства.

У разі виникнення будь-яких запитань звертайтеся безпосередньо до податкових інспекцій та сервісних центрів, які на період кампанії декларування працюють у посиленому режимі, або телефонуйте в кол-центр Міндоходів за номером 0800-501-00-7. Всю інформацію також можна отримати на веб-порталі ДПСУ та субсайтах регіональних органів ДПС у розділі «Декларування громадянами майнового стану і доходів».