Напружений виробничий графік цими передноворічними днями в робітничого колективу Сумського НВО імені М. Фрунзе. На підприємстві виготовляють і відразу ж відправляють технологічно складне обладнання для дотискувальної станції на родовищі Алан, що в Узбекистані.

Особливість замовлення — в його максимально швидкому виконанні. Уклавши угоду трохи більш як місяць тому, сумські машинобудівники зобов’язалися спроектувати, виготовити і до нового року відвантажити два блоки компресорів із супутнім устаткуванням. Щоб устигнути в обумовлені терміни, роботу на підприємстві організували у три зміни.

 Як повідомив заступник генерального директора, директор з виробництва об’єднання імені М. Фрунзе Олег Парфененко, відвантаження техніки розпочали в чітко визначений час. Комплект продукції для першого блоку компресорів разом із необхідним допоміжним обладнанням, серед якого блоки підготовки буферного газу і бар’єрного повітря, маслобаки, вже доставлено в Узбекистан. Для цього організували три авіарейси вантажного літака Ан-124.

Нині машинобудівники завантажують другий комплект устаткування, який найближчими днями вирушить на родовище Алан залізницею.

Укладена угода з узбецькими нафтогазовидобувниками — друга для сумського промислового підприємства.