Останній український мобільний оператор компанія «Астеліт» (бренд Life :) припинив свою діяльність в Криму.

Про це пишуть «Ведомости» з посиланням на джерела в компанії, повідомляє Еспресо.TV.

За даними видання, Life вимкнув свою мережу на півострові ще в грудні. Частоти, на яких раніше працював оператор, будуть використовуватися оператором «КТК телеком». А людина, наближена до «адміністрації» Криму, розповіла, що інфраструктуру «Астеліту» нікому не продавали, частину об'єктів ніхто не доглядає.

17 грудня «КТК телеком» отримала дев'ять ліцензій від РФ в галузі зв'язку на території Криму та Севастополя. Компанія зможе надавати в регіоні послуги стільникового і місцевого телефонного зв'язку, послуги з передачі даних, а також передавати в оренду канали зв'язку. Всі ліцензії видані терміном на п'ять років, почати роботу на півострові оператор повинен не пізніше 17 грудня 2016.

Раніше з кримського ринку були змушені піти українські компанії, що працювали там раніше. Зокрема, своє обладнання вимкнули «Київстар» і «МТС-Україна». Остання навіть виставила свою інфраструктуру на півострові на конкурс і продала її за 17,7 мільйонів євро невідомому покупцеві. А «Київстар» списав обладнання на 13 мільйонів доларів.

ДОВІДКОВО

«Астеліт» належить офшорній голландській компанії Євразія Телекомьюнікейшнз Холдінгз Б.В., що належить Turkcell (55% акцій) і System Capital Management (45% акцій) Ріната Ахметова.