ЛЕГКА АТЛЕТИКА. Два роки тому в корейському місті Тегу перша фінальна спроба Ольги Саладухи в потрійному стрибку принесла їй звання чемпіонки світу. 29 червня 2012-го донецька спортсменка впевнено перемогла на чемпіонату Старого Світу в Гельсінкі, стала переможницею престижної Діамантової ліги у своєму коронному виді спорту.

Попри травму ноги чемпіонка світу та Європи до останньої спроби билася з грізними суперницями на літніх Іграх в Лондоні. В останній шостій спробі Ольга приземлилася на позначці 14 метрів 78 сантиметрів, що дало їй змогу  піднятися на третю сходинку олімпійського п’єдесталу. У цьому сезоні Саладуха разом із Катеріною Ібаргуен з Колумбії ведуть вперту боротьбу за  першість у світовому рейтингу. На останньому етапі Діамантової ліги в Осло українка залишилася другою, пропустивши вперед свою головну конкурентку. Ще одна наша спортсменка Ганна Князева у підсумковому протоколі була дев’ятою.

У столиці Фінляндії українки виграли ще дві медалі. У бігу на 800 метрів Наталія Лупу з результатом 1 хвилина 59,59 секунди здобула срібло. Бронзову медаль у бігу на 100 метрів виграла Марія Рємєнь –– 11,07. Призер лондонської Олімпіади в естафеті пропустила вперед лише болгарку  Івет Лалову та Маріель Агуїрре з Кот-д’Івуару. На цій самій спринтерській дистанції її подруга в естафетній команді Олеся Повх фінішувала четвертою. Роман Авраменко став п’ятим у змаганнях з метання спису. А Ганна Ярощук замкнула шістку найсильніших у бігу на 400 метрів з бар’єрами.

Окрасою змагань став фінальний забіг на 200-метрівці у чоловіків. Чемпіон світу й Олімпійських ігор Усейн Болт з Ямайки блискавкою пронісся  доріжкою стадіону, показавши кращий результат сезону в світі –– 19,79 секунди. Знаменитий атлет покращив рекорд змагань, який протягом останніх 17 років належав Джеймсу Еллінгтону з Великої Британії. Нагадаємо,  що на попередньому етапі Діамантової ліги Болт на стометрівці сенсаційно поступився американцю Джастіну Гетліну.

Найважливіший старт нинішнього сезону –– чемпіонат світу з легкої атлетики, який наприкінці серпня   прийматиме Москва.