ДИТЯЧЕ ДОЗВІЛЛЯ. На заклик узяти участь у фестивалі «Золота рибка», який відбувся в Черкасах, охоче відгукнулося кілька десятків  дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. Це вже другий такий масовий захід, який цього року організовує Черкаська обласна федерація риболовного спорту разом із міською радою. У програмі фестивалю — змагання з ловлі риби поплавковою вудкою, навчальна програма, показові виступи рибалок-спортсменів, святковий обід.

Дорослі влаштували дітям на березі Дніпра справжнє свято рибалок. Хлопчики та дівчатка від 9 до 13 років з цікавістю оволодівали навичками поводження з рибальським приладдям, дитячі очі захоплено горіли, коли вдавалося впіймати першу в житті рибку — вона видавалася справді золотою.  Загалом же учасники спіймали 5 кілограмів риби, а найважчим виявився окунь. Перемогу святкував одинадцятирічний Єгор Лозовенко, на вудку якого потрапило 40 рибин.

Втім, на святі не було переможених: кожен як нагороду одержав грамоту, медаль та вудку. Найвправніші юні рибалки отримали снасті від спеціалізованих черкаських магазинів та інші подарунки. Спонсорами змагань виступили самі члени федерації риболовного спорту.

Як розповів голова правління федерації Сергій Руденко, ці фестивалі проводять з метою популяризації рибальства серед молоді. Незабаром у Черкасах збираються відкрити дитячу школу, де хлопчиків та дівчаток навчатимуть рибалити.