Минулий рік Рівненщина завершила з позитивною економічною динамікою. Так, обсяги виробництва зросли на 3,6 відсотка (в Україні спад понад 10 відсотків). «Золотими рибками» тут стали вироби з текстилю, деревини та скла, мінеральні добрива. До того ж, попрацювали не на склад: майже на 20 відсотків зросли обсяги реалізованої продукції. 5,5% приросту дали аграрії (в Україні плюс 2,8%), і всі  райони мають позитивну динаміку.  Така динаміка є й у фінансово-бюджетній сфері: зросли надходження до державного та місцевих бюджетів. До речі, бюджетна сфера області торік використала на 4,2 мільйона кубометрів (26%) менше газу, ніж 2013-го: звісно ж, завдяки енергоощадним технологіям та місцевій альтернативі. На це спрямували й 11,8 мільйона гривень коштів держбюджету, які торік виділив для Рівненщини уряд.  Якщо позитивні тенденції вдасться  втримати, область упевнено наблизиться до фінансово-економічної самодостатності. Саме тому голова облдержадміністрації Віталій Чугунніков наголосив: понад усе нині — економіка. Кожен район за короткі терміни подасть економічний паспорт і бачення розвитку.

— Нині область приємно відрізняється від інших регіонів. Але ми зобов’язані підставити плече й тим, де тривають бойові дії. Тому в мене пропозиція: бізнес чесно сплачує податки — влада створює йому умови для роботи. А контролюючим органам на підприємствах, які в нинішній надскладній ситуації працюють, робити нічого. Краще візьміть під контроль використання бюджетних коштів, — зазначив керівник виконавчої влади області.

Від початку року в області з’явилася заборгованість із ЄСВ та зростання податкового боргу — над подоланням цих уже зовсім не позитивних тенденцій працюють у районах та містах.