У місті "прорізалася" будівля головної спортивної арени

За словами директора генпідрядника з будівництва стадіону фірми "Альтком" Василя Огородника, на головній спортивній арені у Львові виконано понад 35 відсотків будівельно-монтажних робіт. Найскладніших, як наголошують будівельники. Задоволений темпами спорудження стадіону голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль. Буде що показати, каже керівник області, інспекторам УЄФА, які прибудуть до Львова 11 серпня з черговим візитом. Повністю виконані роботи з будівництва трибун першого ярусу. Завершується монтаж колон другого ярусу. Тривають роботи з монтування посадових рядів на першому рівні. Уже закінчено будівництво одного порталу на південній стороні, продовжуються роботи на решті порталів першого ярусу.

Роботи на будмайданчику ведуться навіть у вихідні дні. У дві зміни працює 700 робітників. Невдовзі знайдеться робота ще для понад 300 робітників, адже до завершення об'єкту залишилося трохи більше року. Особливим здобутком будівельники вважають встановлення спеціального обладнання для кріплення даху майбутнього стадіону. А вже з 10 вересня фірма-підрядник розпочне монтувати перші конструкції даху. До кінця нинішнього року планують змонтувати до 65 відсотків накриття.

Якихось особливих проблем на будівництві, які б гальмували темпи робіт, не має, а ті, які є, за словами голови Василя Горбаля, мають виключно робочий характер, тож усі проблеми з кресленнями (а вони були і до приходу нового генерального підрядника) розв'язуються у робочому режимі.

Найскладніший період, зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, залишився у минулому. Це стосується й фінансування згаданого об'єкта. Нинішнього року на будівництво стадіону уряд виділив 430 мільйонів гривень.

Не викликають занепокоєння й темпи робіт на іншому об'єкті підготовки до футбольного турніру - у Міжнародному аеропорту "Львів". На спорудженні нового приміщення аеровокзалу працює 300 будівельників. Не відстають від графіків виконання робіт і будівельники, зайняті на реконструкції злітно- посадкової смуги.