СТАРТУВАЛИ! 

Харківські комунальники стверджують, що жодних збоїв з подачею тепла не буде

Цього року опалювальний сезон на Харківщині розпочався рано —1 жовтня. Цього дня тепло почали подавати в дитячі садки, лікарні, школи та інші об’єкти соціальної сфери. Нині, як повідомили в обласному управлінні ЖКГ, воно надійшло вже у більш ніж 80% об’єктів.

В обласному центрі обігрівати школярів, пацієнтів лікарень, малюків з дитсадків та інших закладів соціально-культурного призначення почали згідно з розпорядженням Харківського міського голови на кілька днів пізніше — 4 жовтня. А в житлові будинки тепло обіцяють подавати 15.

Комунальники стверджують, що жодних збоїв не очікується, оскільки вони заздалегідь підготувалися до зими. На потреби міського господарства, яке має безперебійно працювати в осінньо-зимовий період, витрачено 342,8 млн грн. Усі установи освіти, охорони здоров’я, соцкультсфери, фізкультури і спорту в Харкові, як розповів директор Департаменту комунального господарства міста Віктор Кітанін, повністю підготувалися до опалювального сезону. Також, за його словами, комплексно підготовлено до зими й 7839 (100%) житлових будинків комунальної власності. Проведено капремонт 58 покрівель площею понад 52 тис. кв. м, поточний ремонт 483 покрівель. Майже 4 млн грн спрямували на підготовку будинків ЖБК, ОСББ до зими. «Усього на підготовку житлового фонду Харкова використано 56 млн грн, що на 16 млн більше, ніж торік», — наголосив директор департаменту.

За його інформацією, на підготовку до опалювального сезону головне теплопостачальне підприємство міста — «Харківські теплові мережі» — використало 37,5 млн грн. Воно підготувало і випробувало 1,6 тис. км теплових мереж (у двотрубному обчисленні), а також 8 районних та 239 квартальних котелень, 275 центральних та індивідуальних теплових пунктів. Отже, мерзнути харків’янам не доведеться.