Улітку Київ завмирає, ніби впадає у сплячку. Більшість жителів роз’їхалася у відпустки ближче до природи. І творче життя столиці зазвичай переміщується у Карпати чи на узбережжя Чорного та Азовського морів. Однак цього літа кияни не залишилися без музики. Привертають увагу любителів класики музичні вечори у столичному Будинку кіно. А цього тижня прихильники джазу могли послухати музичні імпровізації на свіжому повітрі. 

Коли музика в серці, імпровізація захоплює. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ.

Літній майданчик «Мушля» у  Маріїнському парку давно відомий прихильникам музики як місце концертів просто неба. А коли серпневого вечора звідси над Дніпром линули джазові мотиви, слухачі змогли уявити себе на березі моря, як це було 13 років поспіль у кримському Коктебелі під час улюбленого фестивалю «Джаз Коктебель». На жаль, через анексію півострова цей музичний захід змушений змінити прописку. Але головне — залишився і відбувся!

Справжній драйв від професіонала. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ.

Фестиваль цього року знову збиратиме численних прихильників джазових імпровізацій біля моря, тільки тепер у Затоці в Одеській області. Цей курорт має розвинену інфраструктуру і зможе забезпечити гостям і музикантам необхідний рівень сервісу. А тепле море подбає про настрій. Його хвилі переспівуватимуть інструментальні мелодії, а музика знову хвилюватиме і надихатиме.

І малі, і дорослі слухачі отримали задоволення. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Так, напередодні фестивалю, який відбудеться з 23 по 30 серпня, його організатори зібрали своїх прихильників на вечірку в Маріїнському парку і подарували чудовий вечір. Настрій створювали музиканти з VA Project, Anna Mia Quintet и JazzAnimal. І запросили ще на один музичний захід, який відбудеться наприкінці вересня, — Voloshin Jazz Weekend. Тож оселити джаз у серці й наповнитися справжнім драйвом найближчим часом буде неважко. 

Лариса КОНАРЕВА, Світлана СКРЯБІНА (фото), «Урядовий кур’єр»