Віце-прем'єр-міністр України -
міністр соціальної політики
Сергій ТІГІПКО

Законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" продовжує широко обговорюватися громадськістю. Перш ніж винести його на розгляд Верховної Ради, уряд хоче почути думку громадян і налаштований розглянути всі пропозиції. Про це повідомив на зустрічі з журналістами віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, який відповів на найбільш актуальні запитання представників ЗМІ щодо пенсійної реформи.

- Чому все-таки підвищується пенсійний вік жінок?

- Перш за все хочу підкреслити, що це - вимушений крок, який виніс уряд на обговорення. Держава повинна гарантувати людям достойні пенсії. Реформа - це єдиний шанс виправити недоліки нинішньої пенсійної системи і гарантувати людям, що вони та їхні діти отримуватимуть гідні пенсії. Треба чітко розуміти, що альтернативи реформам нема: або ми проводимо зміни, або наші пенсіонери будуть приречені на постійну боротьбу за виживання. Як змінити ситуацію? Піти на збільшення відрахувань до Пенсійного фонду ми не можемо, адже на сьогодні в Україні - одні з найвищих у світі відрахування до соцфондів. За нинішніх обставин ситуацію можна стабілізувати лише шляхом поступового підняття пенсійного віку, який у нас є одним із найнижчих у світі. В Україні, за даними науковців, очікувана тривалість життя для чоловіків при досягненні 60 років становить 14 років, що наближається до показника інших країн. А для українських жінок при досягненні 55 років вона становить 25 років. До речі, це є чи не найвищим показником серед інших країн. Хочу наголосити, що більшість країн упродовж останнього часу вже підняли пенсійний вік. Україна, на відміну від інших держав, робить цей крок поступово, піднімаючи пенсійний вік для жінок упродовж десяти років (додаючи щороку по шість місяців) і супроводжуючи його відповідними компенсаторами. Так, на період підвищення віку пенсії для жінок будуть збільшуватися на 2,5% за кожні півроку більш пізнього виходу на пенсію. Тобто за 10 років це може становити 25%.

Зараз існує значний розрив між розмірами пенсій жінок і чоловіків. Для жінок встановлено нижчу межу працездатного віку, вони мають меншу тривалість стажу, заробітна плата жінок у середньому майже на 30% нижча, ніж у чоловіків. Нижча межа пенсійного віку та, відповідно, менша тривалість стажу зумовлюють набагато нижчий розмір пенсії, створюючи тим часом більший ризик бідності жінок після досягнення пенсійного віку. Якщо поступово не вирівнювати пенсійний вік для чоловіків і жінок, то із сьогоднішніх 67% середнього розміру пенсія жінок впаде до 30 або 25%. Крім того, підняття пенсійного віку для жінок до 60 років та держслужбовців до 62 років (з 2013 року) дозволить розширити коло працюючих і збільшити відрахування до Пенсійного фонду.

- Проводячи реформи, що треба конче зробити?

- Слід запровадити ІІ рівень пенсійної системи -обов'язкову накопичувальну систему пенсійного страхування та збалансувати діючу солідарну пенсійну систему. Це дасть змогу урізноманітнити джерела доходів майбутніх пенсіонерів і забезпечити більш високий рівень пенсій.

У той же час збалансування бюджету Пенсійного фонду та реформування солідарної пенсійної системи дасть змогу забезпечити можливість ліквідувати існуючі проблеми -забезпечити стовідсоткову виплату пенсій із солідарної системи й ліквідувати диспропорції у розмірах пенсій, призначених у різні роки. Система, у якій пенсії відрізняються в десятки разів, не може бути справедливою в очах суспільства. Не можна забувати, що багато пенсіонерів вийшли на пенсію 15-20 років тому, коли зарплати були невисокими, відповідно невеликою є й їхня пенсія. Цей дисбаланс потрібно виправити. Відтак пенсійна реформа спрямована насамперед на захист соціально незахищених українців. Без реформування пенсійної системи ми не зможемо піднімати мінімальну пенсію, а отже - й захистити тих людей старшого покоління, які найбільше потребують її допомоги. Ми не можемо байдуже спостерігати, як дві третини наших пенсіонерів живуть на межі бідності. Ситуація вимагає змін.

Збалансувати пенсійну систему і диференціювати пенсії залежно від заробітку покликане й запровадження накопичувального рівня, що дозволить значно поліпшити матеріальний стан майбутнім пенсіонерам. Сьогодні ми уважно вивчаємо досвід країн, де був запроваджений другий рівень пенсійної системи - накопичувальний. Плануємо детально проаналізувати здобутки Польщі, Словаччини й Казахстану. Щоб повноцінно запрацював цей рівень, нам слід буде також прийняти низку нових законів, зокрема, про страхування, розвиток фондового ринку тощо.

- Яких заходів треба вжити, аби ПФ був бездефіцитним?

- Насамперед перевести на бюджетні зобов'язання невластиві для Пенсійного фонду виплати. Мова, скажімо, про те, що доплати людям, чиї пенсії є меншими від мінімального розміру, повинен здійснювати не Пенсійний фонд, а бюджет.

- Чому виникло питання про збільшення трудового стажу?

- В Україні середній стаж працюючих становить 37,5 року. Вирішуючи це питання, ми спиралися на досвід не тільки більшості країн світу, а й на вітчизняні статистичні дані. Ці та інші кроки допоможуть зняти більшість гострих проблем пенсійної системи вже через 5-10 років. Тобто, ми кардинальним чином допомагаємо не собі, а наступним урядам. Але реформувати пенсійну систему треба починати вже сьогодні.

- Чи залишаються у новому законодавстві доплати за звання "заслужений"?

- Нічого не змінюється. Якщо людина має науковий ступінь і їй у зв'язку з цим здійснюється доплата до заробітної плати, то ця виплата враховується і при обчисленні пенсії.

- А щодо ветеранів праці?

- Жодних змін тут також не передбачено. Усі норми щодо ветеранів праці в силі. Зокрема, залишається норма виходу на пенсію за станом здоров'я раніше, тобто за півтора року.

- Працівникам бюджетної сфери передбачається одноразова виплата...

- Так, законопроектом передбачено одноразові виплати у десятикратному розмірі пенсії для лікарів, учителів та працівників культури. Але до цього переліку, можливо, включимо й соціальних працівників цих установ, які висунули таку пропозицію під час громадського обговорення пенсійної реформи.

- Які кроки будуть супроводжувати пенсійну реформу?

- Переконаний, що пенсійні проблеми неможливо вирішити окремо від інших соціально-економічних питань. Тому пенсійна реформа має проводитися паралельно з іншими реформами, насамперед економічними. Основне завдання цих перетворень -підвищити конкурентоздатність країни, дати поштовх розвитку економіки, поліпшити інвестиційний клімат, забезпечити створення нових робочих місць і підвищити соціальний захист українців. Усі питання повинні вирішуватися комплексно, тоді й буде результат.

Валентина КОКІНА