Зателефонувавши вчора до Урядового контактного центру, деякі українці  почули у слухавці не звичний досі голос оператора. Вони мали нагоду висловити свої запитання та скарги безпосередньо Прем’єр-міністру Володимирові Гройсману.

«Спробував себе в ролі оператора кол-центру. Слухати людей і говорити з ними, пояснювати нашу політику і разом шукати шляхи розв’язання проблем — одне з моїх завдань», — написав очільник уряду в інтернеті — на своїх сторінках у соціальних мережах Твіттер і Фейсбук.

Він розмістив відео, на якому разом з міністром соціальної політики Андрієм Ревою відповідав на звернення громадян в Урядовому кол-центрі. Отже, сучасні засоби комунікації дають змогу високопосадовцям стати ближчими до звичайних людей, почути від них про наболіле.

Володимир Гройсман нагадав, що в Урядовому контактному центрі приймають безкоштовні дзвінки зі стаціонарних і мобільних телефонів від українців з усіх регіонів на короткий та легкий для запам’ятовування номер — 15-45. А від початку року сюди звернулися понад мільйон абонентів зі своїми проблемами з різних сфер життя. Найактуальнішими у спілкуванні людей з головним урядовцем країни були запитання про початок опалювального сезону й надання субсидій.

«Органи соціального захисту й спеціальні комісії, які ухвалюють рішення про призначення комунальних субсидій, мають враховувати всі життєві обставини людей, що подають заяви про надання державної допомоги, — наголосив Прем’єр. — Живого спілкування ніщо не замінить. Те, що я поспілкувався з людьми, для мене дуже важливо. Я почув, як вони живуть, чим можу допомогти. Люди ж можуть говорити як про системні проблеми, так і про особисті, індивідуальні умови. Я говорив і наголошую: управління соцзахисту мають стояти на боці людини, яка до них звернулася. Наше завдання — захистити кожного. Але зробити це можна, якщо чути й розуміти людину, в якої є проблеми».

В Урядовому кол-центрі Володимир Гройсман особисто відповів на кілька телефонних звернень. Фото з Урядового порталу

Як повідомили «Урядовому кур'єру» в Урядовому контактному центрі, Прем’єр наголосив, що мета його візиту — поглиблення діалогу уряду з громадськістю, зняття соціальної напруги та зменшення черг громадян під час подання запитів до контактного центру.

За час свого перебування Володимир Гройсман прийняв шість звернень, більшість із яких стосувалися нарахування субсидій. Вони надійшли з Миколаївщини, Київщини, Кривого Рогу, Луганщини від пенсіонерів, учасників АТО й людей з інвалідністю.

Прем’єр уважно вислухав абонентів, занотував суть проблеми та їхні дані й пообіцяв тримати розв’язання означених проблем під особистим контролем. Так, п’ять скарг було офіційно зареєстровано та взято в роботу, а за одним із звернень (щодо держдопомоги на сплату за комунальні послуги) Прем’єр надав особисту консультацію, яка повністю задовольнила абонента.  Володимир Гройсман доручив міністрові соціальної політики  ретельно вивчити скарги, що надійшли, і докласти всіх зусиль для вирішення питань по суті.