КОНСУЛЬТАЦІЇ

У рамках дводенного візиту до Республіки Польща міністр фінансів України Федір Ярошенко провів зустрічі з міністром фінансів РП Яцеком Вінсент-Ростовським, головою Національного Банку Мареком Бєлькою, заступником голови правління Варшавської фондової біржі Лідією Адамською, керівництвом державного банку PKO BP.

Сторони обговорили можливість використання польського досвіду в реформуванні державних фінансів, перспективи розвитку двостороннього співробітництва та співпраці міністерств фінансів обох країн у зв'язку з майбутнім головуванням Польщі у Раді ЄС. За результатами зустрічі вони дійшли висновку про необхідність укладення плану співпраці на 2011 рік.

Другого дня Федір Ярошенко взяв участь у "круглих столах" із директорами департаментів для обміну досвідом у сфері реформування державних фінансів, податкової системи, експлуатації і розвитку інформаційних систем та консолідації і централізації митної й податкової служб.

Окрім того, відбулися консультації між представниками двох сторін щодо підвищення ефективності функціонування місцевих бюджетів, митної та податкової політики в цілому, повідомляє прес-служба Мінфіну.