МЕТА

Відновлення роботи агентства з питань підприємницької діяльності  має полегшити життя малому і середньому бізнесу

Після зустрічі з підприємцями Львівщини, яка відбулася в ході робочої поїздки Прем’єр-міністра Миколи Азарова в область, він зробив висновок: представники малого і середнього бізнесу розуміють, що бізнес-клімат в Україні поліпшується.

«У мене було багато зустрічей з підприємцями, зокрема і на оптовому ринку «Шувар», — уточнив глава уряду. — Я задоволений цими зустрічами, всі вони були конструктивними і свідчать про те, що люди починають усвідомлювати, що бізнес-клімат в країні поступово покращується, і ми знаходимося на правильному шляху». При цьому він підкреслив, що проблеми, які ще залишилися, з часом буде розв’язано.

Під час відкриття рибного терміналу на оптовому ринку  «Шувар» Прем'єр-міністр цікавився тамтешніми цінами.
Фото з Урядового порталу  

«Люди це розуміють, і я вдячний їм за це», — сказав Микола Азаров. Він також розповів, що у найближчий тиждень буде визначено кандидатуру голови агентства з питань підприємницької діяльності. «Ми ухвалили рішення відновити агентство з питань підприємницької діяльності. Зараз ми визначаємося з кандидатурою. Я думаю, що в означений термін ми вирішимо це питання», — зазначив Микола Азаров, підкресливши, що разом із цим буде відновлено ліквідовані раніше представництва агентства з питань підприємницької діяльності на місцях.

«Великий бізнес сам знайде з ким зв’язатися, а малий і середній бізнес втратив вихід на уряд. Тому ми все це відновимо», — зазначив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що на кожному засіданні Кабінету Міністрів присутній Урядовий уповноважений з питань дерегуляції Михайло Бродський, з яким постійно проводяться консультації щодо спрощення підприємницької діяльності та поліпшення бізнес-середовища.

Зустрівся Прем’єр і з ініціаторами створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Вони відверто заявили главі уряду, що вважають себе складовою сталого розвитку України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.     

У свою чергу Микола Азаров згадав про нещодавню зустріч у Києві з представниками ОСББ міст України, і саме тому запланував подібну зустріч у Львові. За його словами,  проблеми, які порушувалися на обох зустрічах, майже однакові. Тому уряд докладе максимум зусиль для їх розв’язання.

«Ми підтримуватимемо створення ОСББ, — конкретизував Микола Азаров. — Під час київської зустрічі я сказав, що відчуття господаря, відчуття того, що до цього необхідно ставитися економно, є найголовнішим, що ми підтримуємо їх у цьому русі на державному рівні».

Крім того, на Львівщині Прем’єр-міністр ознайомився з ходом будівництва й реконструкції об’єктів міжнародного аеропорту «Львів», дороги державного значення М-10 «Львів — Краковець», з роботою корпорації «Енергоресурсінвест». А також відвідав новозбудований стадіон «Львів Арена».