Віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков ознайомився з ходом будівельних робіт на стадіоні у Львові у контексті підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року

 

Урядовець відзначив значний прогрес у зведенні цього об'єкта. "У березні тут стояли лише бетонні палі. Зараз будівництво значно просунулося, активно ведуться роботи. Ми очікуємо, що у вересні наступного року львівський стадіон буде здано в експлуатацію. Зараз активно провадяться переговори з визначення підрядника, який займатиметься газоном на львівському стадіоні", - наголосив віце-прем'єр.

Крім того, активно обговорюються питання щодо благоустрою прилеглої до стадіону території. Йдеться не лише про дороги, а й про загальні комунікації, клумби та взагалі пристойний вигляд. Адже проведення чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012" стане для України тестом на спроможність проведення найвідповідальніших спортивних змагань планети - зимової Олімпіади.

Під час візиту Б. Колесніков також ознайомився з об'єктами гірськолижної інфраструктури, оглянув навчально-спортивну базу зимових видів спорту "Тисовець" Міністерства оборони, новозбудовану спортивну базу "Плай", "Динамо" та "Захар Беркут". Урядовець торкнувся перспектив розвитку селища Славського - одного з популярних центрів зимових видів спорту у Карпатах.

"У нас є достатньо часу для того, щоб розробити плани, забезпечити інвестиції, переконати Міжнародний олімпійський комітет у тому, що Україна спроможна провести зимові Олімпійські ігри", - сказав віце-прем'єр, додавши: Львівщина має всі шанси стати основним місцем її проведення. В нагоді стане непогане транспортне сполучення та сучасний аеропорт. Заявку на проведення Олімпійських ігор, а також відповідну концепцію, Україна має подати до Міжнародного олімпійського комітету до 2014 року.