ХРИСТИЯНСТВО. Відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі стало свідченням підтримки духовного відродження країни. У цьому переконані співголови Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі — Прем’єр-міністр Микола Азаров і Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

«Україна і весь християнський світ цього року відзначають 1025-річчя хрещення Київської Русі — історичну подію, яка сприяла формуванню нашої держави як країни християнської цивілізації в сім’ї європейських народів, — ідеться у зверненні співголів Оргкомітету. —  26—28 липня 2013 року в Києві відбулися масштабні загальнодержавні заходи, в яких взяли участь глави та офіційні особи зарубіжних держав, предстоятелі та високі представники Помісних православних церков і поважні гості. Це стало свідченням підтримки духовного відродження та важливих соціальних змін у нашій країні.

Президент України у своєму Зверненні з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі зазначив, що Український народ і надалі плекатиме глибокі християнські традиції та духовні засади Київської Русі задля розквіту рідної землі».

Співголови Оргкомітету наголосили: «Знаковим є те, що державні установи та органи виконавчої влади і місцевого самоврядування спільно з релігійними та громадськими організаціями долучилися до проведення свята у тісній взаємодії». У зверненні висловлено впевненість, що «набутий досвід партнерства стане гарним підгрунтям для подальшої співпраці».

При цьому було зазначено, що вшанування 1025-річчя хрещення Київської Русі триває, тож важливо, щоб «ця знаменна подія не оминула жодного населеного пункту», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Співголови від імені Організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі висловили подяку всім причетним до урочистостей.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»