У Харкові з’явиться пересувна клініка, в якій лікуватимуть тварин. Мобільний пункт екстреної ветеринарної допомоги придбають цього року для комунального підприємства «Центр поводження з тваринами». Як повідомила  директор цього підприємства Юлія Шаповалова,  ветеринарну допомогу  обладнають на базі «Газелі», де встановлять спеціальний стіл, на якому можна буде оперувати тварин, а також проводити діагностику, лікування, зокрема накладати гіпс і стерилізувати тварин удома.

До речі, остання послуга стане основною в роботі  нового мобільного пункту.

«У людей, що живуть у приватному секторі, існує проблема транспортування тварин. Наприклад, собаку, що бігає на ланцюгу, неможливо посадити ні в таксі, ні у власний автомобіль, щоб привезти у клініку. Тепер зможемо приїхати до таких людей додому самі. У нас працюватимуть досвідчені лікарі, які за півгодини прооперують тварину і повернуть її  власникові», — зазначила Юлія Шаповалова.

За її словами, мобільний пункт допоможе  запобігти збільшенню кількості бездомних тварин на вулицях Харкова. Це відзначають і англійські колеги, з якими співпрацює  міський  «Центр поводження з тваринами». Придбання такого автомобіля, за їхніми рекомендаціями, дасть змогу збільшити кількість стерилізованих тварин.