НАМІРИ

Агротехнології та суднобудування єднають країни в різних півкулях

Під час візиту в Миколаїв  Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні пані Ліла Ролдан Васкес де Муан зустрілася з керівництвом області, представниками ЗМІ і відвідала Чорноморський суднобудівний завод.

Як виявилося, в Аргентини та України, зокрема Миколаївщини, чимало спільних інтересів. Аргентина може постачати нам новітні агротехнології, біогенетичну продукцію. Ми можемо спільно брати участь у міжнародних виставках, обмінюватися студентами, адже структурно економіки обох країн дуже схожі. Цікавим є й агровиробництво, стимулом для співпраці тут може стати й розташування країн у різних півкулях і отримання врожаю у різний час. Це може зробити взаємовигідним розвиток  партнерського бізнесу як з контрагентами з третіх країн, так і в рамках міжнародних організацій.

Під час зустрічі з головою  облдержадміністрації Миколою Кругловим обговорено можливості кооперації аргентинських суднобудівних заводів з українськими. Під час візиту на Чорноморський суднобудівний завод гостя ознайомилася з потужностями підприємства. Тут своєрідну екскурсію їй провів гендиректор Валерій Калашников. У процесі спілкування сторони дійшли згоди про потребу поглиблення кооперації у цій сфері. «Чорноморський суднобудівний завод веде планомірну роботу із залучення замовлень на підприємство. Ми не приховуємо своєї зацікавленості у співпраці з Аргентиною. Ще у вересні 2010-го на Міжнародній виставці в Гамбурзі ми підписали Протокол про наміри й угоду про співпрацю з аргентинським замовником «ARS», що в подальшому було підтверджено президентом судноверфі «Ріо Сантьяго». Вони зацікавлені у розробці нашими фахівцями конструкторської документації та техсупроводу будівництва судна арктичного постачання», — підсумував  В. Калашников.