КОШИК НЕ ПУСТУВАТИМЕ. 16 збірних, зокрема найсильніша команда Старого Світу — турецька, 11 спекотних серпневих днів, 72 матчі — такий формат чемпіонату Європи-2013 з баскетболу серед юнацьких команд, який наприкінці літа прийматиме українська столиця. Вчора розпочався продаж квитків на турнір, матчі якого пройдуть у київському Палаці спорту.

— Ми звернулися до МОК та ФІБА Європа з проханням сформувати максимально ліберальну цінову політику щодо продажу квитків, — повідомив під час прес-конференції віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул. — Наша мета –– щоб максимальна кількість підлітків та всіх небайдужих до спорту могли відвідати баскетбольне свято. За погодженням з організаторами чемпіонату, частину квитків передадуть дітям-сиротам і дітям з обмеженими можливостями. Урядовець також зазначив, що діти, які відпочивають у літніх таборах Київщини, сформують групи підтримки для кожної з 16 юнацьких збірних, які виборюватимуть чемпіонське звання.

Організатори обіцяють, що перепусток вистачить усім шанувальникам помаранчевого м’яча. Фото Укрiнформу

Тож квитки почали продавати 20 червня, їх можна придбати і в електронному вигляді через Інтернет (офіційний сайт змагань http:u16men.ticketforevent.com), і в паперовому — у касах Палацу спорту.

Як повідомив, презентуючи квиткову програму директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський, під час юнацького чемпіонату головну спортивну арену країни розділять на два баскетбольні корти. Один квиток дає право на перегляд усіх чотирьох матчів, які проходять на одному корті в один день. Ціни на перепустки варіюються від 50 гривень на груповий раунд до 100 гривень на фінал. Є також квитки по 20 гривень.

Проведення турніру найсильніших команд континенту U16 — один з етапів підготовки України до чемпіонату Європи-2015 серед національних збірних та традиційне зобов’язання приймаючої країни перед ФІБА.