ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ. Понад 100 легкоатлетів Чернігівщини, Київщини, Сумщини та Полтавщини взяли участь у щорічному Бахмацькому святі бігу.

Чверть століття тому це змагання започаткував ентузіаст здорового способу життя, легкоатлет і баскетболіст Борис Михайлов. А цього року до нього приєдналися  правоохоронці кримінальної міліції в справах дітей МВС України та області. Це вивело змагання на якісно вищий рівень, адже поруч із дорослими та вихованцями місцевого клубу «Гармонія» на бігову доріжку вийшли діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, а також «важкі» підлітки, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ. Дорослі бігли вулицями міста 6 кілометрів, діти — удвічі менше, а наймолодші учасники забігу долали 500-метрівку. Останні на фініші отримували від організаторів свята солодкі подарунки. Переможців забігу  вшановували в концертному залі Бахмацького будинку культури, де відбулося урочисте нагородження кубками та медалями. А дітям правоохоронці вручили ще й великий торт.

 Представник кримінальної міліції у справах дітей Оксана Зубець та начальник Бахмацької міліції Володимир Куліков вручають переможцям забігу солодкий подарунок. Фото надане СЗГ УМВС України в Чернігівській області

«Та головне у цьому святі — не нагороди, — вважає представник кримінальної міліції у справах дітей Оксана Зубець. —  Правильно, коли дорослі й діти проводять дозвілля разом. Саме під час таких спортивних свят підлітки роблять вибір на користь здорового способу життя».