КУЛЬТУРА. В італійському місті Венеція віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко зустрівся з президентом Венеціанської бієнале Паоло Бараттою. 

Український урядовець підкреслив значущість Італії для України як важливого європейського партнера у сфері культури й освіти. Активна співпраця з нею сприяє налагодженню тісніших економічних і політичних зв’язків України із країнами ЄС та реалізації європейських інтеграційних прагнень нашої держави, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

У свою чергу Паоло Баратта відзначив вагомий внесок України у формування європейського культурного простору як продукту синтезу кращих досягнень усіх національних культур і високо оцінив регулярну участь України у Венеціанській бієнале.

Сторони обговорили можливості поглиблення співпраці у культурній сфері, зокрема на основі встановлення міцніших зв’язків між митцями та культурними діячами, налагодження постійного обміну інформацією між культурними інститутами України й Італії та реалізації спільних мистецьких проектів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»