Шляхи розширення економічної співпраці обговорено під час зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети з послом Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером.

Урядовець відзначив важливість для України економічної співпраці з Нідерландами, одним з головних зовнішньоекономічних партнерів України серед країн Європи. Павло Шеремета наголосив, що українська сторона зацікавлена в розширенні технічного й інвестиційного співробітництва з Нідерландами, передусім в енергетичній сфері. Зокрема наша країна сподівається на плідну співпрацю з компанією «Шелл» у газодобувній сфері.

Зі свого боку Кейс Кломпенхаувер зазначив, що позитивно оцінює прагнення українського уряду провести реформи, спрямовані на спрощення ведення бізнесу в країні й залучення інвестицій. На його думку, збільшенню притоку іноземних інвестицій в українську економіку, зокрема і з Нідерландів, сприятиме підписання Україною угоди з Міжнародним валютним фондом.

«Ці інвестиції допоможуть приватному сектору відчувати себе захищенішим з правової точки зору. При цьому Нідерланди залишаються позитивно налаштованими щодо інвестицій в Україну», — підкреслив посол. Він також упевнений, що надходження інвестицій в Україну багато в чому залежить від успішності реформ судової та податкової систем, а також заходів із гарантування захисту прав власності.

На думку Павла Шеремети, відкриття європейських ринків для української продукції сприятиме розширенню економічної співпраці між Україною та Нідерландами. За умов необхідності переорієнтації українського експорту надзвичайно важливого значення для нас набуває питання освоєння нових ринків.

Кейс Кломпенхаувер зазначив, що Нідерланди готові запропонувати Україні технічну допомогу у створенні чіткої й ефективної системи стимулювання експорту, маючи неабиякий досвід у цьому напрямку.

Сторони погодили необхідність створення «дорожньої карти» щодо розвитку й модернізації перспективних секторів української економіки, а також чіткого плану її реалізації, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Посол Нідерландів в Україні повідомив, що на сьогодні голландські інвестори зацікавлені у вкладанні коштів в українське сільське господарство. Нині проводять зустрічі в регіонах України, на яких обговорюють можливі варіанти співпраці. Серед інших перспективних напрямків інвестування він назвав енергетику й енергоефективність, промисловість і сферу водопостачання.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»