КРИМІНАЛЬНЕ ТРІО. До тернопільських міліціонерів дедалі частіше почали надходити повідомлення від водіїв великогабаритних вантажівок, а відтак і заяви від підприємств із зазначеними сумами збитків: якимось дивним чином з фур зникає товар. Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові дії й згодом натрапили на слід зловмисників. З’ясувалося, що мешкають лиходії в сусідній Рівненській області, до того ж мають між собою родинні зв’язки.

Батько, син і кум майже півроку нічної пори «бомбили» вантажівки. У секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області кажуть, що до своїх злочинних дій тріо готувалося надто ретельно. Спочатку придбали автомашину й переобладнали її — вирізали в даху люк і викинули переднє пасажирське сидіння. Купили також усі необхідні підручні засоби для розрізання тентів і зламу висячих замків, орендували гараж. Кожному з членів угруповання відвели певну роль: тато керував автівкою, а 21-річний син був радше каскадером. Йому доводилося вилазити зі своєї автомашини й переходити до фури, яка викликала інтерес «компанії», розрізати тенти чи розбивати замки, проникати до вантажного відділення, з’ясовувати, який товар везуть. І якщо крам годився, передавати його спільникам.

Власне, забиратися до великогабаритної вантажівки молодому крадієві допомагав кум, він же отримував від хлопця й перекидав у салон свого транспортного засобу награбоване. Серед асортименту поцупленого з фур — молочні вироби, продукти дитячого харчування, побутова хімія, засоби гігієни та захисту рослин тощо. Усе це не лише знаходило застосування в домашніх господарствах самих лиходіїв — чужим крамом злодії активно торгували на місцевому ринку.

Злочинну діяльність кримінального тріо зупинили тернопільські оперативники й розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.