РІШЕННЯ. Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою відновлено діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Комісію очолив перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов.

Також дещо розширено завдання і функції комісії, зокрема щодо захисту прав інвесторів. Зі свого боку Сергій Арбузов пообіцяв активізувати роботу в цьому напрямку. Так, за його дорученням уже найближчим часом буде розроблено програму боротьби з рейдерством. «Ухвалення документа, що узагальнює законодавчі норми і практику боротьби з цим явищем, дасть змогу в найкоротші терміни не тільки виявляти і знешкоджувати рейдерські прояви, а й сприятиме поверненню захоплених об’єктів справжнім власникам», — зазначив перший віце-прем’єр.

Для надійного захисту права власності важливо мати чинник суспільного контролю, який забезпечить відкритість роботи комісії. Для цього до реалізації програми буде залучено об’єднання підприємців, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.