ГРОШІ. Банкіри, винні у безглуздих порушеннях норм банківської діяльності, мають нести кримінальну відповідальність за свої дії – такі висновки робить звіт про стан британських банків, зроблений на замовлення уряду.

Це вже п’ятий звіт міжпартійної парламентської комісії, яка стежить за станом справ у банківському секторі. За її висновками, банкіри у майбутньому мають відповідати за свої вчинки. Уряд привітав висновки звіту.

«Покарання, включно із кримінальним, цілком обґрунтований захід – так. Також закономірною є заборона бонусів для інституцій, які живуть за рахунок внесків платників податків. Так, я погоджуюся із цим також»,- сказав прем‘єр-міністр Девід Камерон.

Міжпартійна парламентська комісія вважає, що у деяких випадках банкіри мають бути позбавлені бонусів принаймні на 10 років. Звіт також вимагає від уряду дій, які б сприяли підвищенню конкурентоспроможності у банківському секторі.

Міністерство фінансів Великої Британії має представити відповідь на пропозиції звіту до початку літньої відпустки парламентарів.

Copyright © 2013 euronews