Промислова Донеччина розташована в зоні так званого ризикованого землеробства, тому врожайність полів безпосередньо залежить ще й від погодних умов. Утім, нинішнього року на небесну канцелярію нарікати гріх, а тому праця хліборобів не пропала марно: урожай зернових у порівнянні з минулим роком збільшився відразу на третину.

Як повідомили в головному управлінні статистики в Донецькій області,  валовий збір зернових на початок листопада склав 2,2 мільйона тонн, що на 30,4% більше, ніж за відповідний період торік.

Донецька область за обсягами сільськогосподарської продукції –– на сьомому місці в Україні, а це для індустріального регіону досить непоганий результат. Причому зупинятися на досягнутому донеччани не збираються. "Наше завдання — зробити сільське господарство привабливим для інвестора, — озвучив наміри на найближче майбутнє голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький. — І перші зрушення вже є: на роуд-шоу в Лондоні Донецькій області вдалося зацікавити інвесторів трьома перспективними проектами на загальну суму 85 мільйонів доларів".