Втрати бюджету внаслідок неплатежів підконтрольної  олігарху Ігорю Коломойському ПАТ «Укрнафта» становлять 6 мільярдів гривень.

Про це заявив депутат від фракції БПП Мустафа Найєм, повідомляє «Українська правда».

«Податковий борг компанії (за оперативною інформацією) складає 2,3 млрд грн (в основному з рентної плати), а несплачені дивіденди (за 2011, 2012, 2013 роки) – 3,7 млрд грн.», – йдеться в повідомленні.

За словами нардепа, строки виплати дивідендів, відповідно до закону України «Про управління об’єктами державної власності», «Укрнафтою» були порушені, адже компанія мала перераховувати їх у бюджет щороку не пізніше 1 липня.

Крім того, є порядок нарахування пені на суму дивідендів, невчасно сплачених господарським товариством до державного бюджету (наказ Мінекономрозвитку № 725 від 2.07.2013), додав Мустафа Найєм.

Він зауважив, що обсяг загальних втрат бюджету, а це 6 мільярдів гривень, приблизно дорівнює сумі, що планується спрямувати з державного і місцевих бюджетів у 2015 році на дошкільну освіту (6,5 млрд грн), або в 1,5 більше обсягу, запланованих на функціонування станцій швидкої та невідкладної допомоги, центрів первинної медичної допомоги, пологових будинків, будинків, станцій переливання крові (3,93 млрд грн).

ТРК Львів