«Я звертаюсь до організаторів і учасників масових заворушень. Ситуація, що склалася, дуже складна. В державі грубо порушується закон. Особливо це має місце в столиці», —  такими словами учора звернувся до громадян країни Генеральний прокурор Віктор Пшонка. За його словами, окремі політики і громадські організації безперестанно провокують населення і правоохоронців на силове протистояння: «Те, що ми сьогодні бачимо, є прямим наслідком двомісячної риторики безвідповідальних політиканів та їх популістських обіцянок безкарності за вчинення злочинів».

Генпрокурор наголошує, що потрібно негайно припинити масові заворушення, які супроводжуються насиллям, підпалами, погромами та в основі своїй несуть загрозу національній безпеці України. «Це не просто хуліганство. Це злочин проти держави», — цитує його слова відділ зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.  Звертаючись до лідерів опозиції, Віктор Пшонка наголосив, що їм необхідно відкликати своїх прихильників із вулиці Грушевського й пояснити неприпустимість вчинення масових заворушень.

«Закон і Конституція — це основа демократичної держави, і не можна ані з законом, ані з державою розмовляти мовою ультиматумів, каміння та «коктейлів Молотова». А саме це ми сьогодні маємо», — наголосив  Генеральний прокурор.

Він нагадав, що виконання законів є неухильним обов’язком кожного громадянина держави. Сила демократичної держави — у їх виконанні. Іншого шляху для України немає.