ПРИРОДНА АПТЕКА. На розвиток онкологічних захворювань вплив робить цілий ряд факторів, серед яких далеко не останнє місце займає неправильне харчування і нездоровий спосіб життя. Питань профілактики ракових хвороб фахівці приділяють особливу увагу, і на цьому тижні черговими рекомендаціями поділилися вчені з Університету Огайо (Ohio State University).

Кілька років група експертів вивчала причини розвитку раку молочної залози і виявила, що під впливом флавоноїдів ріст ракових клітин сповільнюється. Особливо ефективно на цей процес діє апігенін, який здатний не тільки сповільнити зростання злоякісної пухлини, а й припинити поділ «дефектних» клітин.

Автори дослідження впевнені, що дія апигенина відбувається на генетичному рівні: «Володіючи сильним протизапальну властивість, апігенін сприяє виправленню порушення, що є причиною 80% виникнення онкологічних захворювань, в РНК-молекулах, які несуть основну частину генетичної інформації», – говорить один з авторів відкриття професор Андреа Досефф (Andrea Doseff).

Щоб апігенін потрапив в організм, не потрібно купувати дорогі лікарські препарати. У великій кількості цей флавоноїд міститься в ромашковому чаї, а також настоях селери і петрушки. Крім того, як стверджують американські вчені, всі необхідні для профілактики розвитку ракових хвороб флавоноїди і антиоксиданти міститися в продуктах, що складають основу Середземноморської дієти, яку в черговий раз визнали кращим способом запобігти цілий ряд захворювань.

NEWS ONE