Чернівецька школа стрільби з лука не поступається за рівнем підготовки спортсменів закладам  світового рівня. Те саме з легкою атлетикою та боксом. Нова міська програма розвитку фізичної культури і спорту дасть змогу примножити спортивні здобутки Буковини, розбудувати відповідну інфраструктуру Чернівців і підтримати найкращих спортсменів та тренерів не тільки морально, а й стипендіями й навіть квартирами за високі спортивні результати, прославлення Чернівців і України на світових аренах. До речі, 16% чернівчан систематично займаються фізкультурою і спортом, що значно більше від середнього показника у країні. Ще стільки само, як свідчить опитування, хоч завтра готові одягнути кросівки — було б куди в них бігти.

— Електронні петиції засвідчили, що жителі нашого міста прагнуть створити  доступний громадський простір для занять спортом, підтримувати спортивні товариства та ініціативи, розвивати міські спортивні традиції, — зазначає Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. — Тож на заходи програми щороку передбачатимемо 50 — 60  мільйонів гривень.

Інвестиції у спортивну інфраструктуру становитимуть не менш як 155 мільйонів гривень, а саме: в облаштування на територіях загальноосвітніх навчальних закладів майданчиків для міні-футболу, баскетболу, волейболу. Уже наступного року такі сучасні багатофункціональні спортивні майданчики із синтетичним покриттям, біговими доріжками та тренажерами з’являться у 12 школах міста.

Не забули про реконструкцію центрального стадіону «Буковина», видатки на проведення різних спортивних змагань та закупівлю інвентарю і обладнання для спортшкіл. 

«Торік ми ухвалили  міську програму розвитку інфраструктури плавання, — каже Олексій Каспрук. — Тепер беремося  її втілювати. Реконструюватимемо  наявні басейни  і будуватимемо нові».