Черговий концертний сезон Галицький камерний оркестр відкрив вечором української музики. Художній керівник і диригент оркестру народний артист України Василь Феленчак обрав для програми інструментальні перлини класиків і сучасних композиторів. Лунали «Листок з альбому» Миколи Лисенка, «Молитва» Василя Барвінського, в якій композитор висловив мрію політв’язнів сталінських таборів про повернення на рідну землю. Ноту духовності й прагнень змінив філософський парафраз на тему пісні «Думи мої, думи» Дмитра Клебанова.

Тернопільські музиканти уже вкотре виконали твір Мар’яни Рудакевич «Постлюдія пам’яті», який вона присвятила Героям Небесної Сотні. А вперше запропонували шанувальникам музики «Сюїту-варіації для камерного оркестру» Володимира Івасюка. Його ім’я асоціюється з піснями «Червона рута», «Водограй» тощо, але він писав й інструментальну музику. Сюїту-варіації за життя композитора виконували лише тричі — в Києві, Москві та Львові. І ось тепер вона звучала у Тернополі.

Муніципальний Галицький камерний оркестр єднає давня дружба з відомим українським композитором, аранжувальником, диригентом, педагогом народним артистом України Ростиславом Бабичем. Він спеціально для колективу зробив аранжування відомих творів, народних пісень. До програми вечора української музики оркестру ввійшли також твори Олега Безбородька, Євгена Станковича та Мирослава Скорика. Уже на початку грудня колектив запросить своїх шанувальників на чергове свято музики, на якому прозвучать старовинні мелодії.