ЦІКАВИНКА. Усі батьки вважають своїх дітей справді особливими, а деякі на підтвердження цього ще й дають  їм незвичні імена. А що вже казати, якщо немовля — принц Кембриджський. Отже не дивина, що Інтернет останнім часом ряснів повідомленнями про те, як британці активно робили ставки на ім’я новонародженого спадкоємця корони. Припущення були найнеймовірніші — від Psy до Елвіса. Хоч місцеві журналісти вважали, що батьки назвуть сина звичним для членів монаршої родини ім’ям: Джордж або Джеймс. І врешті саме їхні прогнози справдилися. Маленького принца назвали Джордж Александер Луї. Якщо спадкоємець сяде на престол, зватиметься він королем Георгом Сьомим.

А ось щодо України, то, за даними Укрдержреєстру, в червні нинішнього року відділи реєстрації актів цивільного стану зареєстрували 36 962 акти про народження і 1518 — про зміну імені.

Майбутніх захисників найчастіше називали Артем, Андрій, Богдан, Дмитро, Денис, Іван чи Максим. А представниць прекрасної статі — Анна, Вікторія, Марія, Поліна, Софія.

Та, звісно, не обійшлося і без «вибриків». Так, деякі татусі й мами схотіли, аби їхніх синів звали Тігран, Світозар, Єлісей, Князь, Рамазан, Тамерлан, Іон, Дарій, Фєруз і навіть Султан. А новонароджених україночок називали Божена, Злата, Латіфа, Роксолана, Богіня-Надєжда, Джульєтта, Княгиня, Мальвіна, Нарциза, Офелія, Квітослава.

Незвичне ім’я — це, звісно, цікаво. Та з власного досвіду можу сказати, що жити з ним не завжди просто. І батькам слід про це пам’ятати. Аби синові чи дочці після повноліття не закортіло його змінити.