У науковій бібліотеці Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відкрито електронний читальний зал на базі сучасних комп’ютерів-неттопів. Для користувачів університетської книгозбірні обладнано 16 робочих місць. Тепер комп’ютерний парк бібліотеки сягнув 60 одиниць, їхню роботу забезпечують два потужних сервери. Окрім цього, в бібліотечних приміщеннях обладнано WіFі-зони, що відкриває для користувачів необмежені можливості для отримання необхідної інформації за допомогою власних гаджетів. 

В інформаційній базі бібліотеки — електронний каталог з понад 300 тисячами записів, повнотекстові бази даних з кількасот примірників навчальної та наукової літератури, що належить перу викладачів університету, близько 800 цифрових версій сучасних підручників та посібників (вони безоплатно надані видавничим Центром навчальної літератури) та ще понад 6 тисяч інших (в тім числі й художніх) книжок на електронних носіях.

Наукова бібліотека має й свій сайт, через який інформаційні запити користувачів задовольняються в режимі віддаленого доступу. Принагідно зазначимо: щомісяця бібліотечний сайт відвідує щонайменше п’ять тисяч користувачів.

Як розповів директор наукової бібліотеки доцент Григорій Голиш, ректорат університету працює над подальшим розширенням комп’ютерної бази бібліотеки та поповненням фондів новими повнотекстовими базами електронної інформації.