У 2013 році в Україну прийшло fintech-кредитування, в основі якого лежать автоматичні скорингові алгоритми оцінки платоспроможності клієнта. Компанії небанківського кредитування, більш відомі, як МФО, є головними представниками фінтех сервісів. Принцип роботи МФО суттєво відрізняються від традиційних фінансових компаній банківського типу. Щоб оформити кредит онлайн в МФО, необхідно кілька хвилин часу, паспорт, і доступ до мережі інтернет.

Можливість швидко і практично позичити невелику суму грошей, без необхідності щось пояснювати, відразу припала до вподоби українцям. Онлайн кредити стрімко завоювали популярність, і нині, є основним засобом отримання грошових коштів у борг.

Сьогодні в Україні діє майже 90 МФО компаній, що надають свої послуги у віддаленому режимі, через інтернет. CreditPlus є одним із найбільших сервісів мікрокредитування. Компанія спеціалізується на коротких кредитах (PayDay Loan), терміном до 30 днів. Згідно з проведеними соціологічними опитуваннями, клієнти компанії виділяють три переваги CreditPlus, які стали причиною вибору саме цієї компанії:

1. Спрощена видача позик. Зазвичай, час, необхідний на оформлення кредиту, і отримання грошей, не перевищує 7-10 хвилин.

2. Висока ймовірність схвалення. На відміну від більшості компаній такого типу, CreditPlus кредитує всі категорії населення, не залежно від статусу кредитної історії, наявності заборгованостей або інших негативних моментів.

3. Максимальна доступність. Сервіс надає свої послуги цілодобово, без перерв і вихідних. Завдяки онлайн-оформленню, отримати кредит можна у будь-якій точці України.

Як, і скільки можна отримати в CreditPlus

Сучасні технології аналізу і обробки даних дозволяють значно скоротити та спростити процес надання позик. Характерні для банків вимоги: довідка про доходи, скан копії документів, поручителі, підтвердження від родичів тощо, абсолютно не потрібні.

Обов'язковими атрибутами при оформленні онлайн кредитів є паспорт, ідентифікаційний код, особистий (фінансовий) телефонний номер і особиста банківська картка. Для МФО цього цілком достатньо, щоб встановити особу клієнта, перевірити його платоспроможність, і оформити договір позики.

Послуги кредитування в мікрофінансових компаніях доступні виключно повнолітнім громадянам України, які мають основний документ, що підтверджує особу – паспорт, а також ІПН код.

Правила кредитування в CreditPlus дозволяють оформити позику до 10000 гривень на термін до 30 днів, але тільки для тих клієнтів, які раніше вже брали, і вчасно погашали позики. Для тих клієнтів, які вперше звертаються в CreditPlus, максимальна сума кредиту не перевищує 6000 гривень. При цьому, для всіх нових клієнтів діє акційна відсоткова ставка – 0,01% в день.

Процедура оформлення кредиту в CreditPlus максимально спрощена, і доступна будь-кому. В першу чергу необхідно подати заявку, вказати суму і термін кредитування, потім заповнити реєстраційну анкету та дочекатися рішення по заявці. Заключний етап – підтвердження договору, після якого, вся сума позики відправляється на банківську карту клієнта.