ТАЛАНТ. 13-річна Даніела Якобчук з Ужгорода тричі потрапляла до фінальної частини національного відбіркового конкурсу Дитячого євробачення. Наближається до десяти кількість її перемог у престижних міжнародних конкурсах. Дівчина займається вокалом із 6 років, навчається у музичній школі ім. П. І. Чайковського у класі фортепіано та скрипки.

У грудні завдяки допомозі педагога Марії Мудранинець та директора школи Олени Охрим Даніела надіслала заявку і фонограму своєї пісні організаторам знаменитого європейського фестивалю в Сан-Ремо. Тиждень тому нарешті надійшла відповідь: юну співачку запрошують до Італії.

Даніела Якобчук з Ужгорода представлятиме Україну на співочому конкурсі в Італії. Фото автора

— Мою пісню (англійською «I believe I can fly») відібрали серед 2 тисяч інших, — не без гордощів сказала Даніела. — А на сам конкурс, для виступу на великій сцені, запрошують усього 2 десятки виконавців. Тепер шукатимемо кошти, щоб узяти участь у конкурсі.

У понеділок із 13-річним обдарованням та її педагогами зустрівся голова Закарпатської облдержадміністрацї Олександр Ледида.  «Ця талановита дівчинка заслуговує на те, щоб її спів почули в усій Європі, — сказав Олександр Олександрович. — Україна лише вдруге буде представлена на конкурсі в Сан-Ремо, а Закарпаття — вперше. Тому ми зробимо все, щоб фінансово допомогти дівчині.