Перший день тижня виявився дуже напруженим для Президента Петра Порошенка. І водночас сповненим приємними подіями. З рук глави держави 192 родини співробітників СБУ отримали ключі від квартир у новому будинку на столичній вулиці Максимовича.

За словами Петра Порошенка, на черзі спорудження ще чотирьох будинків на 167 квартир, собівартість квадратного метра яких не перевищує 9 тисяч гривень. Більшість тих, хто сьогодні отримує житло, — учасники АТО.

Петро Порошенко підкреслив, що ніколи за всі роки існування Служби безпеки її співробітникам не передавали таку кількість квартир. Тож соціальне забезпечення від держави співробітників СБУ — запорука їхньої плідної роботи. Частково завдяки цьому діяльність СБУ на сьогодні стала найефективнішою за всі роки існування нашої незалежної держави.

«Сьогодні як Головнокомандувач можу констатувати: ніколи за все існування України діяльність служби не була такою ефективною. Сьогодні ви з іншими військовими є фундаментом незалежності України. Сьогодні служба не є органом політичного тиску, а навпаки — службою захисту держави Україна, нашої Батьківщини», — цитує департамент прес-служби Адміністрації Президента слова Петра Порошенка.

Він висловив своє ставлення до майбутнього військового параду, запланованого на Хрещатику в День Незалежності: «Наш парад робиться не лише, щоб продемонструвати ворогу нашу міць. Не лише, щоб продемонструвати нашим союзникам і партнерам, що ми зробили за два роки, побудувавши і створивши з нуля нову українську армію, нові Збройні сили та інші силові підрозділи. Це демонстрація передусім українському народові, що нам є чим і як захистити мир і спокій нашої держави, нашого народу».

Того самого дня Петро Порошенко вручив у Маріїнському палаці державні нагороди видатним українцям, а також у Національній опері взяв участь в урочистій академії «Українці світу — Україні», присвяченій діяльності української діаспори у світі. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»