ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ. Погашення заборгованості із заробітної плати — це питання було одним з основних на відеоконференції заступника міністра соціальної політики В’ячеслава Коломійця з керівниками обласних структур виконавчої влади, яка відбулася вчора у Будинку уряду.

Загалом в Україні, за словами В’ячеслава Коломійця, заборгованість із заробітної плати дещо зменшується, але  коливається в межах мільярда. Якщо точніше, станом на 5 серпня вона становила 968 мільйонів гривень. «У нас відбулося скорочення кількості підприємств, які мають таку заборгованість. Водночас сума залишається», — зауважив заступник міністра. Представники Харківщини й Одещини, доповідаючи про ситуацію на місцях, поінформували, що найбільшими боржниками тут є підприємства державної форми власності. Так, на Одещині підприємства приватної і комунальної форм власності не мають боргів перед працівниками, натомість стан справ на державних не дає можливості знизити суму боргу. На Харківщині ж на частку таких підприємств припадає 65% боргів. Однак, зауважили представники Харківської облдержадміністрації, нині  вивчається питання щодо виявлення джерел фінансування, кошти з яких можна буде спрямувати на погашення такої заборгованості.

А ось щодо іншого питання, яке також розглядали під час відеоконференції, — оздоровлення школярів — досягнуто непоганих результатів. Зокрема В’ячеслав Коломієць зазначив, що перед початком літніх канікул було заплановано оздоровити 3 мільйони 180 тисяч школярів. На сьогодні в таборах і санаторіях уже побували 2 мільйони 292 тисячі хлопчиків і дівчаток. Найкращий рівень оздоровлення дітей, за словами заступника міністра, на Дніпропетровщині, Івано-Франківщині, у Криму, Запорізькій області. Представники областей відрапортували про стан справ у своїх регіонах — зокрема на Харківщині вже оздоровили 80% школярів. Однак літо ще триває, а отже, й оздоровча кампанія теж, тож ще певна кількість дітей зможе набратися сил перед початком навчального року.