Колишній чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі британець Девід Хей в четвер переніс складну операцію на плечі. Після її закінчення лікарі настійно рекомендували спортсменові завершити боксерську карєру.

Про це повідомляєУкрінформ з посиланням на ІТАР-ТАСС.

«Я щиро вірив, що травма плеча була не дуже серйозною. Але поглиблене медобстеження виявило увесь масштаб проблеми, і вже через 24 години я був в операційній», – написав Хей на своєму офіційному сайті.

У боксера виявилися розірвані декілька мязів біцепса правої руки. Операція тривала пять годин, і після її закінчення лікар виніс невтішний вердикт.

«Це нищівний удар для мене. У мене були великі плани наступного року я мріяв повернути собі чемпіонський пояс у суперважкій вазі. Але, може, боксерські боги натякають, що час, нарешті, повісити рукавички на цвях?», – сказав боксер.

ДОВІДКОВО

33-річний Девід Хей віддав боксу – як професійному, так і аматорському 23 роки. Як аматор, в 2001 році він став срібним призером чемпіонату світу, як професіонал був чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) з 2009 по 2011 роки. У 2011 році він поступився своїм поясом українцеві Володимиру Кличку. Всього на професійному рингу Хей провів 28 боїв, взяв 26 перемог (24 нокаутом) і зазнав дві поразки.

«Я пишаюся цими досягненнями і вважаю свою боксерську кар'єру дуже успішною», підкреслив спортсмен.