Уже протягом кількох років найдефіцитнішими на нашому ринку праці є представники саме робітничих професій. Нині серед усіх вакансій 56% становить саме ця категорія. Втім, можливо, робота швидше б знаходила працівника, якби не ще одна проблема. Для більшості роботодавців, окрім власне кваліфікації кандидата в працівники, має значення документальне підтвердження цієї самої кваліфікації. Однак 28% безробітних не мають документів про професійну освіту, повідомив заступник міністра соціальної політики — керівник апарату Віктор Іванкевич.

Втім, ситуація не безвихідна. Аби отримати документ про відповідну освіту, людина може скористатися методом неформального навчання, або, як його ще називають, «навчання в дії». Тобто коли працівник отримує чи підтверджує професійні вміння та навички під час практичної діяльності. Якщо під час проходження процедури підтвердження кваліфікації працівник демонструє рівень професійних знань, умінь та навичок, достатніх для виконання окремих видів робіт за фахом, то на підставі рішення відповідної комісії йому видають сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання. Організацію роботи з підтвердження кваліфікації здійснюють Державна служба зайнятості та її територіальні органи.

За словами Віктора Іванкевича, всього в Національному класифікаторі України налічується майже 8 тисяч професій. Однак нині передбачено підтвердження результатів неформального навчання лише за трьома: кухар, зварювальник та охоронець. Тому для України актуальні розширення переліку професій, за якими підтверджуються результати неформального навчання, а також забезпечення якості проведення процедури підтвердження кваліфікації.

Мінсоцполітики зацікавлене у спільній реалізації проектів Європейського фонду освіти (ЄФО) в Україні, особливо у запровадженні національної системи прогнозування потреби у кваліфікованих кадрах для регулювання попиту й пропозиції на ринку праці, системи підтвердження кваліфікації, в тому числі за результатами неформального профнавчання людей за робітничими професіями. Про це говорили під час недавньої зустрічі Віктор Іванкевич і керівник проектів ЄФО в Україні Тімо Куусела.

Заступник міністра зазначив, що завдання, які допомагає вирішувати фонд, дуже важливі й для соціальних партнерів. Адже роботодавці зацікавлені у високій кваліфікації своїх працівників, а профспілки мають контролювати відповідність оплати кваліфікованого працівника. «До речі, роботодавці і профспілки могли б через галузеві угоди заздалегідь передбачати виділення коштів на модернізацію підготовки кадрів та підвищення їхньої кваліфікації», — сказав Віктор Іванкевич.

За його словами, насамперед Україні потрібна допомога ЄФО щодо розроблення професійних стандартів, методик їх розроблення, інструментів та критеріїв оцінювання компетентності (у тому числі оцінювачів) тощо. Успіх впровадження і функціонування цієї системи багато в чому залежить від гармонізації відповідних національних норм, вимог і правил з європейськими та міжнародними.

Зі свого боку Тімо Куусела зауважив, що Європейський фонд освіти готовий до ефективної співпраці. Прес-служба Мінсоцполітики передала слова керівника проектів ЄФО в Україні про те, що нині триває створення національної робочої групи, до якої, крім центральних органів виконавчої влади, українських та міжнародних експертів, запрошено й фахівців Мінсоцполітики.