ХАРЧУВАННЯ. У харківських дитячих поліклініках проводяться дегустації унікальної продукції для немовлят. Проходять вони щомісячно в школах здорового харчування, де фахівці навчають батьків правильно підбирати їжу для своїх малюків. Про це повідомила заступник директора комунального підприємства «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» Людмила Лобойко. За її словами, Харків — єдине місто в Україні, де залишилася мережа молочної кухні. Тож головна мета дегустації — ознайомити батьків з новою продукцією. Сьогодні фабрика-кухня випускає аж 14 її видів. Це спеціальна дієтична продукція, дитяче харчування та продукти прикорму. В інших містах України цього вже давно не роблять.

Заступник директора фабрики-кухні також поінформувала, що основною сировиною для їх виробництва є молоко високої якості, яке надходить з одного й того ж перевіреного роками господарства в Харківській області. А сировина для напоїв постачається з Криму.

— Наша продукція унікальна, адже грибки кефірів ми самі вирощуємо в лабораторії, — пояснює Любов Лобойко. — У них є корисні мікроорганізми та бактерії. Дитяче харчування, враховуючи мінімальний термін зберігання, привозять на пункти при поліклініках щодня.

Усього ж у місті 72 пункти, які забезпечують продукцією 15 тисяч дітей. Їх адреси, а також розклад дегустацій можна знайти на сайті комунального підприємства. Якщо ж батьки забажають, то кількість пунктів може збільшитися. Найближчим часом фабрика-кухня обіцяє порадувати харківських малят та їхніх батьків новою продукцією, зокрема козиним молоком.