ПРОГНОЗ. Вітчизняні вчені вважають, що населення України до 2050 року становитиме близько 36 млн осіб, а за прогнозами ООН, кількість українців і взагалі скоротиться до 33 млн.

Про це повідомила під час відеомосту «Демографічна ситуація в країнах СНД» завідувачка відділом досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Ірина Курило, передає ТСН з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Ірина Курило наголосила, що в Україні з оцінками ООН не згодні. «У нас демографічні прогнози за останні кілька років були скориговані на користь більш оптимістичних, оскільки депопуляція хоч повільно, але скорочується», – зауважила експерт.

Вона повідомила, що з 2008 року в Україні спостерігається тенденція до збільшення тривалості життя, хоча в останній рік темпи зростання сповільнилися. "Також за останнє десятиліття до середньоєвропейського рівня піднялася народжуваність. Зараз, правда, темпи її підвищення практично стабілізувалися", - зазначила Курило.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні проживає близько 45,9 млн осіб.

Раніше ООН заявляла, що в Україні скоротилися доходи населення та тривалість життя.