У столиці Латвії Ризі з борту військового корабля розвантажили понад 400 бронемашин у ході ротації техніки для підтримки операції НАТО Atlantic Resolve. Операція стала відповіддю Альянсу на збройний конфлікт в Україні та виявом солідарності балтійським країнам-членам НАТО.

Альянс пообіцяв посилити свою присутність у балтійському регіоні по тому, як Росія провела військові навчання у безпосередній близькості до кордонів трьох колишніх радянських республік.

Генеральний секретар НАТО Єнц Столтенберг: «Ми розчаровані рішенням Росії призупинити своє членство у консультативній групі Договору про звичайні збройні сили в Європі. Ми і далі підтримуємо зусилля контролювати обсяги зброї і вважаємо, що цей договір дуже важливий».

Росія каже, що припинила участь у Договорі через те, що, на її думку, НАТО фактично розширюється всупереч цій угоді. Північно-атлантичний альянс звинувачує Москву у допомозі сепаратистам на сході України. Москва заперечує надання техніки чи військових так званим «ДНР» та «ЛНР», а свої військові маневри у регіоні називає «давно планованими». 

Copyright © 2015 euronews