Суд не дозволив ТОВ «Підприємство з іноземними інвестиціями «Саут-парк» прибрати до рук дитячий санаторій «Зелена гірка», розташований в Одесі за адресою: Дача Ковалевского, 89. Цим рішенням суд задовольнив позовні вимоги прокуратури Київського району в інтересах держави. 

…Історія оборудки, що могла стати фатальною для оздоровчого закладу, розпочалася наприкінці 2007 року, коли ТОВ «Підприємство з іноземними інвестиціями «Саут-парк» уклало із санаторієм «Зелена гірка» Міністерства охорони здоров’я договір, за яким санаторій в обмін на корпуси оздоровчого закладу «Прометей» в Сергіївці Білгород-Дністровського району мав передати підприємцям у власність усе нерухоме майно дитячого санаторію площею 7700 квадратних метрів разом із земельною ділянкою площею 11 га  у парковій рекреаційній зоні Одеси на Чорноморському узбережжі. І це попри те, що об’єктом інвестицій тут була лише одна адміністративна будівля. 

Прокуратура ще 2009 року зацікавилася цією оборудкою, і того ж таки року рішенням Господарського суду Одеської області цей договір було визнано недійсним. Відтак розпочалася кількарічна судова тяганина з численними апеляціями та оскарженнями.

Та Господарський суд уже цього року відмовив «Саут-парку» у перегляді рішення суду від 21. 12. 2009 р. Тож договір так і залишився недійсним, а санаторій так і не відійшов у приватні руки.

У санаторії «Зелена гірка» й надалі оздоровлюватимуть дітей. Фото з сайту odessit.ua

Цього року це не перший випадок, коли прокуратура досягає успіху, відстоюючи дитячий оздоровчий заклад у суді. Так, Одеський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури щодо витребування з незаконного володіння приватного підприємства та передачі на користь держави цілісного майнового комплексу дитячого оздоровчого табору «Сонячний». Цей заклад, до речі, розташований у згаданій вже приморській Сергіївці.

Тим часом прокуратура переймається не лише поверненням відібраних у дітей оздоровниць, а й дбає про те, щоб добрі наміри наших підприємців не обернулися лихом для малечі. Зокрема прокуратура області перевірила законність облаштування дитячого майданчика в курортній зоні «Аркадії», навпроти пляжу «Портофіно». Після завершення монтажних робіт майданчик передадуть на баланс комунального підприємства «Узбережжя», а користування ним буде вільним та безплатним. Прокуратура ж і надалі контролюватиме безпеку користування невеличкими атракціонами, аби дитячий відпочинок біля моря був позбавлений прикрих сюрпризів.