ГІРКО! У Донецьку отримав прописку черговий національний рекорд. А щоб його здобути, неабияк постаралися жителі шахтарської столиці, які з усіх наявних сил наближали отримання диплома «Найбільш масовий одночасний парний поцілунок на одній локації». Цю почесну відзнаку представник «Національного реєстру рекордів» Альона Коваленко вручила заступнику Донецького міського голови – начальнику управління освіти міськради Валентину Лактіонову.

Вписувати своє старання у «Книгу рекордів України» донеччани взялися в парку імені Щербакова з нагоди дня Івана Купала та в ході фестивалю «Ніч індустріальної культури. Друга зміна». В парку в цей час відпочивали близько 15 тисяч жителів та гостей міста, серед яких не бракувало добровольців — більше 3,5 тисячі пар, які вирішили привселюдно поцілуватися одночасно. Цікаво, що учасники дійства свої недавні звитяги оцінюють досить скромно і виношують оптимістичні наміри на майбутнє.

Зокрема тут розраховують на підтримку тих персон, які досі мають звичку цілуватися переважно на темних алеях, в кущах та в інших закутках парку. «Це була тільки репетиція, бо до акції ми готувалися всього якихось чотири дні, а тому наступного разу, сподіваюсь, ми обов’язково суттєво перевершимо свій же рекорд!» — переконаний директор парку Ігор Мартинов.