ІНФРАСТРУКТУРА. Транспортна складова, вважає голова  Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв, є чи не найважливішою на даному етапі інвестиційної привабливості Буковини, її туристичного майбутнього.  Реконструкцію міжнародного летовища в регіоні та проведення дорожніх робіт на трасі Чернівці—Герца—КПП Дяківці очільник області взяв під особистий контроль. Перед Службою автомобільних доріг поставлено завдання завершити  на автомагістралі ремонтно-будівельні роботи до 1 жовтня.

З 37400 тис. грн субвенцій, виділених цьогоріч з держбюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності України, чернівецькі дорожники мають освоїти до кінця року 8,9 млн грн та понад 15 млн грн з обласного дорожнього фонду, з яких 2,5 млн грн спрямовують на ремонт вулиць обласного центру. 

Завершується добудова злітної смуги чернівецького аеропорту. Кошти на це виділено з міської казни. 3 млн грн з обласної передбачаються на реконструкцію світлосигнального обладнання повітряних воріт регіону.

Ці конструктивні  кроки влади допомогли втримати аеропортові статус міжнародного, важливий для економічних, інвестиційних перспектив краю.