З 1 серпня на Сумщині запрацювала система електронного запису малюків до дитячих дошкільних закладів. Для цього батькам досить зайти в Інтернет, знайти потрібний садок і подати відповідну заявку. Весь процес чіткий, прозорий, позбавлений будь-якого протегування.

За порівняно короткий проміжок часу новація припала до душі тисячам татів і мам краю. Уже першого дня електронні заявки надійшли більш як від 700 батьків. А всього їх зареєстровано понад 2500. Найбільше — в містах Охтирка, Лебедин, Суми, Глухів.

Нині систему електронної реєстрації застосовують у 105 дошкільних навчальних закладах, розташованих у містах обласного підпорядкування. Так батьки заздалегідь можуть записати свого сина чи доньку до потрібного ДНЗ, враховуючи місце проживання, наявність вільних місць, просування черги, навчально-виховну програму тощо.

Передбачається, що кількість дитсадків з електронною системою реєстрації збільшуватиметься. Нині на Сумщині активно працюють над розширенням місць у наявних закладах, а також роблять прискіпливу ревізію тих приміщень, які свого часу на різних підставах були перепрофільовані. Мета — повернути їх у власність місцевих громад, щоб повністю ліквідувати черги і всі малюки мали можливість відвідувати свої улюблені «Барвінки», «Півники», «Попелюшки».