ЧИСТОТА. Активно долучатися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля» закликав регіони міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. На селекторній нараді з керівниками обласних державних адміністрацій він наголосив на необхідності впорядкувати меморіали, пам’ятники, братські могили, привести у належний стан прибудинкові території, вулиці, площі, парки, облаштувати нові дитячі майданчики.

В областях майже 25 тисяч населених пунктів (85%) розпочали роботи з прибирання територій. Долучилися до цієї роботи понад 77 тисяч підприємств і громадських організацій, 2,3 мільйона людей, з яких понад 1,7 мільйона — студентська та учнівська молодь.

Уже висаджено понад 338 тисяч дерев, 165 тисяч кущів, прибрано 240 тисяч квадратних метрів газонів та впорядковано 188 тисяч квадратних метрів квітників. Прибрали майже 207 мільйонів квадратних метрів (41% від запланованих обсягів) прибудинкових територій, 3,8 тисячі (44%) парків і скверів, понад 74 тисячі кілометрів вулиць і доріг (38%), 7,8 тисячі кладовищ (27%), 7,5 тисячі братських могил, меморіальних комплексів і місць почесних поховань (39%), очищено від сміття 14,3 тисячі квадратних метрів берегів водойм (25%). Ліквідовано понад 6,5 тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено приблизно 308 тисяч кубометрів побутових відходів.

«Це лише частина того великого обсягу роботи, який нам спільно необхідно виконати. Жоден населений пункт не повинен залишитися осторонь  прибирання своєї території. Про проведену роботу вже в понеділок буде подано відповідний звіт уряду», — наголосив міністр.

Прес-служба Мінрегіону нагадує, що 20 квітня в День довкілля по всій Україні відбудуться заходи з благоустрою. За кожною областю закріплено керівників центральних органів виконавчої влади. Міністр Геннадій Темник спільно з колективом Мінрегіону працюватиме на території Києва, потім візьме участь у заходах з благоустрою в Дніпропетровській області. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»