НОВАЦІЇ

Реформи в будівництві прискорять розвиток не лише цієї галузі, а й всієї країни

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко під час засідання Урядового комітету з питань економічної політики, яке проходило під його головуванням. Окрім інших питань, було розглянуто і схвалено проект закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

"Цей законопроект, який готувався за участю міжнародних експертів, вітчизняних фахівців та представників об'єднань підприємців, започатковує революційні зміни в будівельній галузі. Кардинальне скорочення та спрощення дозвільних процедур, за нашими розрахунками, дасть змогу збільшити обсяги будівництва та залучити до країни додаткові інвестиції", -зауважив віце-прем'єр-міністр.

Прийняття закону дасть можливість зменшити кількість кроків інвестора в питаннях дозвільних процедур з 93 до 9, а строк отримання всіх необхідних дозволів скоротиться з 415 до 60 днів, повідомляє прес-служба урядовця.

"Цей закон матиме важливе значення і для боротьби з корупцією. За даними самих будівельників, після усунення зайвих процедур собівартість будівництва зменшиться на 15 - 20%", - підкреслив урядовець.

А зростання інвестицій у будівництво внаслідок дерегуляції галузі приведе до пожвавлення у таких галузях, як металургія, виробництво будівельних матеріалів, транспортні перевезення, цементне виробництво. Віце-прем'єр-міністр також висловив упевненість, що прийняття закону поліпшить позиції України у міжнародних рейтингах умов ведення бізнесу, що означатиме збільшення іноземного інвестування.